Lifestyle

3 x Bijzonder Slapen in Afrika

2min

Op deze drie plekken in Afrika wil je zéker wel logeren. (Je loopt alleen het risico dat je er nooit meer weg wilt…)

Ngong house: een boomhut-hotel in Nairobi
Dit fancyschmancy hotel is een uitermate geslaagde uitvalsbasis voor een safari door Kenia. Vanuit de boomhutten heb je uitzicht op de Ngong Hills – waar Karen Blixen van Out of Africa haar koffieplantage had inderdaad. Met een olifantenweeshuis en een gezellig giraffe-centrum om de hoek. En niemand die zou zeggen dat je slechts een half uurtje rijden van het drukke downtown Nairobi (aka Nairobbery) zit.
Naast zes boomhutten heeft het Ngong House ook nog een best te harden garden suite villa, een Marokkaanse bungalow en een knus familiehuisje. Elke avond wordt er een kampvuur gemaakt, waar de gasten zich kunnen verzamelen om een aperitiefje te drinken. De vers bereide superrrlekkere maaltijden (verblijf is op basis van all inclusive) eet je in de tuin, bij het haardvuur binnen of romantisch bij kaarslicht in je villa/boomhut.
www.ngonghouse.com

Che Che Vule: villa met personeel op Zanzibar 

CheCheVule
Als je voet zet op dit eiland moet je jezelf even knijpen om te kijken of je niet droomt: met spierwitte stranden, een azuurblauwe zee en de mystieke hoofdstad Stone Town, is dit de parel van de Indische Oceaan. Op zo’n drie kwartier rijden (over nogal hobbelige wegen) van Stone Town, bij het plaatsje Matemwe, vind je de Che Che Vule villa. Dit is het voormalige optrekje van een Oostenrijker, die inmiddels weer in Europa woonachtig is, maar zijn huis mét personeel aan vakantiegangers verhuurt. In de strandvilla met zwembad kunnen zo’n zes tot acht personen slapen, maar je kunt de villa ook voor twee personen afhuren. Kijk trouwens niet raar op als er een onverwachte gast verschijnt: de Che Che Vule heeft namelijk een huisdier, de bijna dertig jaar oude schildpad Speedy (en snel is-ie écht!). Die je niet blijer kunt maken dan door hem een banaan te voeren.
www.chechevule.com
Grand Daddy: trailerpark op een dakterras in Kaapstad

AIRSTREAM10

Kaapstad heeft alles wat een citytrip je maar zou kunnen bieden: strand, nachtleven, leuke boetiekjes, hippe koffiebars, galeries, veel goede restaurants – en je bent ook nog eens omringd door bergen en wijngaarden. In het centrum van Kaapstad – in de levendige Long Street om precies te zijn – vind je het Grand Daddy hotel, en dit hotel heeft een heus rooftop trailerpark. Er staan zeven trailers op het dak, allemaal met een ander thema ingericht. Zoals bijvoorbeeld een ‘beach house’, ‘vineyard’, ‘gold rush’, of een ‘safari’ trailer. Trailer trash goes fancy!
www.granddaddy.co.za

 

Facebook Comments