Reis

5 x must-do in Kaapstad

3min

Kaapstad staat garant voor een instant California feeling: zon, strand, goed eten en alles outdoor: van hiken in de bergen tot feestjes. WAW’s Yvette woont er niet voor niets. Zij tipt je welke spots en activiteiten je niet mag missen.

 

1. Snorkelen met zeehonden

snorkelen met zeehonden Cape Town

Dit wil je echt meemaken. Bij Hout Bay – zo’n half uur rijden van Kaapstad vandaan – zwemmen ruim tienduizend schattig uitziende grijze gladjakkers rond. Minder schattig is dat ze nogal kunnen stinken maar dat vergeet je vrij snel omdat het zo tof is. Je krijgt een matching glimmend grijze wetsuit aan, en dat is nodig want de zee rondom Kaapstad is ijskoud.

De zeehonden zijn zo nieuwsgierig als puppy’s en spelen met je, blazen bellen in je gezicht en zwemmen met z’n allen over en onder je door. En ja, in theorie kunnen er hongerige haaien zijn die graag een zeehonden/mensen-snackje willen verorberen, maar dat zal zo’n vaart niet lopen. Tot nog toe hebben alle deelnemers het overleefd.
www.sealsnorkeling.com

 

2. Laat je rondrijden in een motorzijspan

Motorzijspan

Rondcruisen in een vintage motorzijspan uit de Tweede Wereldoorlog is echt héél leuk. Als een royalty word je rondgereden op een van de diverse tochten: door en langs wijngaarden, een retourtje Cape Point, of zoals wij deden – een rit maken langs de kust. Via de slingerende ‘Chappies’ drive‘ – uitgeroepen tot mooiste route in en rondom Kaapstad – kwamen we uit bij het prachtige uitzichtpunt Chapman’s Peak.
www.sidecars.co.za

 


3. Feesten & concerten

KIrstenbosch-concertFreshlyGround

Elke avond is er wel iets te doen in deze bruisende stad – vooral in de zomermaanden (december t/m maart). Jezelf vervelen hier is simpelweg onmogelijk. Een aanrader zijn de Kirstenbosch Summer Concerts – vijftien minuten per Ubertaxi vanaf het centrum – midden in prachtige botanische tuinen met bergen als achtergronddecor. Dans in de open lucht of chill op je kleed met picknickmand en biertjes.

Verder zijn vooral de dinsdag- (live jazz in club Asoka!) donderdag- vrijdag- en zondagavond (Caprice en The Bungalow voor sundowners) populaire uitgaansavonden. Capetonians weten hoe ze een feestje moeten bouwen, dus pak je party outfit(s) in!

 


4. Zweef over de stad

Paragliding Cape Town

Je staat bovenop een berg, neemt een klein aanloopje en dan… zweef je zomaar ineens hoog boven de stad – met een magnifiek uitzicht alom. Als je geluk hebt duurt je tocht twintig minuten, als je pech hebt vijf. Maar het is de 80 euro hoe dan ook waard. Weet dat de co-piloot die deze tandem paraglide-vlucht met je maakt alleen gaat stunten als je dat leuk vindt. Anders dwarrel je gewoon als een blaadje gemoedelijk weer naar beneden – dus zelfs geschikt voor angsthazen.
www.parapax.com

 

5. Foodmarket-galore

Neighbourgoodsmarket Old Biscuit Mill Cape Town

Door de hele stad heen zijn verschillende (food)markets. Zoals bijvoorbeeld de gezellige Bay Harbour Market (op vrijdagavond en zondag overdag) en de overdekte City Bowl Market (op donderdagavond en zaterdagochtend). Maar de leukste is de Neighbourgoods Market bij de Old Biscuit Mill, elke zaterdag van 9u-14u. Koreaanse Kimchi, eggs benedict, paella, gezonde juices, versgeroosterde koffie, pizza, sushi – you name it en het is er. Naast deze (vooral organic) foodstandjes is er muziek, een kleine kleding- en sieradenmarkt en zijn er rondom de markt toffe interieurwinkels.

Insider Toilet Tip: links vanaf de entree vind je een pleintje, pak daar de gietijzeren, grijze trap omhoog. Op de eerste verdieping in de hoek is een verborgen toilet ZONDER RIJ. Graag gedaan!
www.neighbourgoodsmarket.co.za

 

Praktische info
* De beste tijd om Kaapstad te bezoeken is van november t/m april. Wil je keiharde zon en een strakblauwe lucht? Ga dan in januari, februari of maart en neem de kans op een hittegolf voor lief. 
* KLM vliegt direct op Kaapstad, in 11 uur tijd en dankzij slechts 1 uur tijdsverschil krijg je geen jetlag. 
* Je kunt in Kaapstad ‘s avonds beter niet over straat banjeren. Neem daarom een Ubertaxi, deze zijn stukken goedkoper (en veiliger!) dan gewone taxi’s. Download de Uber app voor vertrek mocht je dat niet al gedaan hebben.

Meer tips nodig of tips toevoegen? Laat hieronder je comments achter!

 

 

Facebook Comments