Lifestyle

Buitenaards Tokio: de (mafste) hotspots

4 min

Japan een andere planeet, met Tokio als epicentrum? Helemaal waar. Ga naar de mafste en leukste plekken die Tokio te bieden heeft – en je stuitert nog  heel lang na. Hier een lijstje.

Tokio is groot. De grootste stad van de wereld zelfs met haar 38 miljoen inwoners. Je kunt maanden rondcruisen in de wervelende madness van deze metropool, maar dan nóg zie je niet alles. Hinderlijk ja, vinden wij ook. Daarom hebben we een selectie gemaakt van de spots die je niet mag missen.

Manische robotshow

RobotRestaurant10

We beginnen maar met het beste. Allereerst: als je last hebt van epilepsie, of niet goed tegen felle lichten en hard geluid kunt – ga dan vooral niét naar deze show. Maar ben je wel in voor een overdosis Tokio madness, dan maak je borst maar nat. Het Robot Restaurant (laat je niet misleiden door de naam: je kunt hier slechts een mini sushi-boxje en wat snacks bestellen) is een ruim twee uur durende show.

Waarin – komt-ie! – onder meer boksende robots, drummende dames in sexy glitterpakjes, zeemeerminnen, elektrische gitaren, spiderwoman die spinnenwebben uit haar voeten lanceert, vechtende Transformers, een reusachtige cobra, panda, vuurwerk, motoren, glitterpaarden en tanks de revue passeren. Woohoo. Dit alles uiteraard in een zaal vol flikkerende gekleurde lichten, met een fonkelend gouden interieur en muurvullende beeldschermen met maffe animatiefilmpjes. Need we say more?

Aan de zuurstof
Als het Robot restaurant je de adem heeft ontnomen ga je naar de Japanse Oxygen Bar. Dit blijkt tot onze verbazing geen bar, maar een behandeling in een beautysalon. Minder gezellig, maar zeker de moeite waard. Ook na een lange vlucht inclusief gratis jetlag is een slangetje in je neus met zuurstoftoevoer – letterlijk – een verademing. Dertig minuten aan de ‘oxygen bar’ stimuleert je bloedcirculatie, vitaliseert je en haalt de scherpe randjes van vermoeidheid weg. Zodat je daarna in optima forma door kunt naar een echte bar.

Bijkomen in een Onsen
Daarna kun je dan weer bijkomen in een Onsen, een natuurlijke hot spring. Deze heerlijk hete mineraalrijke baden zijn zowel in de binnen- als buitenlucht te vinden, door heel Japan heen. In Tokio is Oedo-Onsen Monogatari populair. Het water in de zeven verschillende baden van deze Onsen wordt opgepompt van 1400 meter diepte. Mannen en vrouwen baden gescheiden en de dresscode is: naakt. En daar hebben de Jappen een foefje voor gevonden. Een beboste schaamstreek is trending in Japan. Dus kun je niet tegen een overdosis schaamhaar, blijf hier dan weg. Pas ook op als je tatoeages hebt. Japanners linken tatoeages aan de maffia en criminelen – dus heb je inkt in je lijf, dan kan de toegang je geweigerd worden.

Uilen aaien

UilencaféTokio

Omdat mensen in Tokio zo krap wonen dat ze geen ruimte voor huisdieren hebben – of deze niet mogen hebben van hun huisbaas, kun je in speciale cafés terecht voor je aaibehoeften. Er bestaan kattencafés, konijnencafés en de meest populaire: een uilencafé, genaamd Fukuro no Mise. Het café is klein, er passen maximaal vijftien bezoekers binnen die een uur mogen blijven. Dan is het alweer tijd voor de volgende lichting. Je zit midden tussen alle uilen, zo’n dertig in totaal, die zijn vastgeketend aan een ketting zodat ze niet met zijn allen de tent rondfladderen. Jammer, maar je krijgt tenminste geen vogelkak in je kopje thee.

Alsof de echte exemplaren nog niet genoeg zijn, wordt je omringd door uilengordijnen, uilenlampen, uilenbeeldjes, uilenposters enzovoorts, maar ook thuis kun jij een oehoe-overdosis creëren. Kies uit de 1001 verschillende souvenirs zoals knuffels, servetten of sleutelhangers met uiteraard een beeltenis van een uil erop. Knuffelen kan alleen in dit cafe omdat de uilen hier volledig tam zijn.

Eigenaar Shin Ishikawa heeft ze alle dertig zelf opgevoed. “Ik heb ze vlak na hun geboorte gekocht en elke dag gevoerd en geaaid. Ze vinden het daarom ook fijn om aangeraakt te worden. Alle uilen wonen bij mij en na sluitingstijd neem ik ze mee naar huis. Soms slapen er zelfs een paar bij mij en mijn vrouw in bed. Heel gezellig!”

Eten op eenzame hoogte

UitzichtSkytree

De Skytree is met zijn 634 meter de op één na hoogste toren (de Burj Khalifa in Dubai telt 828 meters) in de wereld. Op 345 meter hoogte, in het 634 Musashi Sky Restaurant, kun je lunchen en dineren terwijl je uitzicht hebt over de grootste stad ter wereld. Behoorlijk indrukwekkend, zoveel stad aan je voeten. Als je geluk hebt en een heldere dag treft, kun je zelfs Mount Fuji zien liggen. En het eten – geen Japanse, maar de Franse keuken – is er ook nog eens reuze smakelijk.

Sumoworstelen
De ultieme combinatie van sport en traditie: het Japanse sumoworstel-spektakel. Dat inmiddels al zo’n 1500(!) jaar bestaat. In het Kokugikan Sumo Stadium kun je een volle dag sumo actie tot je nemen tijdens de sumo-toernooien die in januari, mei en september plaatsvinden. Niet getreurd als je er een andere periode bent: buiten deze maanden om kun je ook wedstrijden in-onderbroek-worstelende-corpulente-mannen bezoeken op andere locaties. Aangezien dat te lastig is op te sommen nu, raden we je aan het gewoon even in je hotel of aan Google te vragen. Zoekt en gij zult vinden.

Vampire Café

LeukedingendoeninTokioVampireCafe

Dineren bij graaf Dracula? Waarom niet. (En ja, het heet een café, maar nee dat is het niet – het is een restaurant. En nee, wij weten ook niet waarom Japanners alles een andere benaming geven). Als je de lift uitstapt, kom je direct binnen in een donkere ruimte met bungelende geraamtes. Je wordt naar je tafel begeleid door een vampier met vuurrode ogen, zwartrode lippen en uiteraard: vampiertanden. De tafels zijn romantisch gesitueerd tussen een offeraltaar, reusachtige ijzeren doodskist en een aantal doodshoofden.

Het hele interieur is rood velours met zwart. Overal hangen kruizen, staan kaarsen en er hangt een beeld van het hoofd van Dracula aan de muur. Ook enkele bezoekers zijn als vampier gekleed, omdat het kan. Vier vriendinnen zitten samen te tafelen, uitgedost in een gothic look met geschminkte gezichten. “Wij zijn dol op vampiers, en zijn grote Twilight-fans. We gaan hier eens per maand eten en dossen ons dan helemaal op. Dan voelt het net alsof we zelf ook in een vampierfilm meespelen.” De menukaart in de vorm van een doodskist staat gelukkig niet enkel vol met bloederige maaltijden met heel veel ketchup. Het blijkt een delicieus diner te zijn. Uiteraard wel, waar mogelijk, opgediend in de vorm van een kruis.

Meer lezen over Tokio? Hier vind je tips van een local die weet wat hot en happening is in town. Zodat je weet waar je naartoe moet!

Facebook Comments