Reis

Canarisch Eilandhoppen: Tenerife, Fuerteventura & Lanzarote

3min

Wil je naar de warmte, en die niet al te ver van huis vinden? Dan zijn de Canarische Eilanden perfect. Hier de highlights van Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote.

Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. In het zuiden vind je het toeristische centrum met vele hotels, drukke stranden, bars en winkels. Het noorden van het eiland is ongerepter; groener, met zwarte stranden en het is het gedeelte waar voornamelijk de locals rondhangen. En dan vooral in de voormalige koloniale hoofdstad La Laguna, als wel in de nieuwe hoofdstad Santa Cruz. La Laguna is niet alleen een historische stad, maar staat ook op de UNESCO-werelderfgoederen lijst. Santa Cruz is een echte havenstad met vele winkels en musea.

De grens tussen het noorden en het toeristische zuiden wordt getrokken door het nationale park in het midden van het eiland, met de grootste berg/vulkaan van Spanje, de Teide, als voornaamste trekpleister. Grappig detail: de oorspronkelijke bewoners dachten dat de duivel in deze vulkaan woonde – die overigens in 1798 zijn laatste uitbarsting had.

5 must-do’s op Tenerife:

 

Fuerteventura- WeAReWorldaholics Canarische eilanden

Fuerteventura: voor als je van strand en lekker eten houdt. En vlakbij Lanzarote, dus twee voor de prijs van één

Fuerteventura & Lanzarote
Fuerteventura is het oudste Canarische eiland, en na Tenerife het grootste. Het is het eiland van de uitgestrekte stranden en oneindige duinen. De voornaamste verschillen met Tenerife: op Fuerteventura wonen veel minder mensen, en dat uit zich voornamelijk in het rustige verkeer en het totale aantal van wel drie (!) hele stoplichten op het eiland. En de toeristische crowd is er over het algemeen een stukje jonger.

In de noordelijkste punt van het eiland vind je de stad Corralejo; het meest bruisende deel van het eiland. Hier vind je een aantal prachtige stranden, bars, restaurants en clubs.

Lanzarote- WeAReWorldaholics Canarische eilanden

Lanzarote met haar vulkanische landschap

Lanzarote bezoek je vanuit Fuerteventura bijna in één moeite door. Vanuit Corralejo brengt de ferry je binnen 20 minuten naar de overkant. Wat het eiland tekort komt aan stranden, maakt het ruimschoots goed met natuur; een supermooi vulkanisch maanlandschap. Je kunt voor zo’n 80 euro een dagtripje naar Lanzarote boeken en de zogeheten Grand Tour doen. Hierbij breng je wel aanzienlijk wat uurtjes door in de bus, maar bezoek je alle highlights van het eiland: de vuurbergen, het nationale park Timanfaya, de vulkanische tunnel van Jameos del Agua, La Geria (de wijnstreek met wijnproeverijen), en heel veel plekken met een panoramisch uitzicht.

5 must-do’s op Fuerteventura:

  • Bezoek Parque Natural de las Dunas; Europa’s eigen Sahara!
  • Bezoek het pittoreske stadje La Oliva, met een mooie oud landhuis en tevens expositieruimte Casa de los Coroneles.
  • Bezoek de zwarte stranden van Ajuy aan de westkust.
  • Ga naar het zuidelijke schiereiland Jandia Peninsula, hier vind je bergen, schitterende stranden en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten
  • Pak de boot naar Lanzarote!
Facebook Comments