Poephoofd

A dierenfilmpje a day keeps the doctor away

2min

Vergeet het eten van een appel per dag, je kunt ook gezond worden door te kijken naar de video’s van Grumpy Cat. Aan je gezondheid werken was nog nooit zo leuk. 

Althans, als je het advies van de Indiana Universiteit Media School wil geloven. Zij kwamen tot de aanbeveling dat het kijken van leuke kattenfilmpjes ‘een medisch aantoonbaar positief gevoel geeft’. Het kijken naar dierenfimpjes is net zo lekker als een warm dekentje op een koude dag en stemt je vrolijk. Zelfs de immer chagrijnig kijkende Grumpy cat beïnvloedt je hersenen positief. Katten hebben goede gezondheidsadviezen.

Knuffelen met je ogen
Denk je nu: hoera, 1-0 voor de katten? Niet te vroeg juichen. Ook honden hebben genezende krachten. Afgaande op research, gepubliceerd in Science magazine, veroorzaakt het staren in de ogen van je honds een verhoging van de oxytocine levels. En dat is goed. Want dit ‘liefdeshormoon’ zorgt voor fijne gevoelens van verbondenheid, zowel bij jou als bij de hond. Het kan tevens het risico op een hartziekte verlagen en je immuunsysteem boosten. Om optimaal te profiteren van het chemische voordeel van knuffelen met je ogen kun je het oogcontact het beste twee minuten lang volhouden. Kijk ook even hier (of hier) en hier. You’re welcome!

Dierenvideo’s op doktersvoorschrift
Dus. Spelende vrouw, wat hebben we nu geleerd? Dierenfilmpjes zoals van deze ezel of panda en koala Live TV: yes please, kom maar door. En verder ook geen gezucht meer als je Facebook tijdlijn vol staat met dierlijke ongein. Het is immers kéiharde gezondheidstherapie.

Puppy

Of staren naar een plaatje van hondenogen ook helpt, is nog onbekend. Maar bij ons werkt het!

Facebook Comments