Poephoofd

Faka met die Kaka

2min

Kak. Ontlasting. Stront. Schijt. Shit. Derrie of Drek. Poep: we kunnen het er uren over hebben. Het is universeel en inspireerde niet voor niets menig kunstenaar, komiek en cabaretier, wereldwijd. Daarom een klein bericht over de grote boodschap.

Wij zijn de poep-en-pies-fase nooit ontgroeid. Best veel mensen niet. Hoe verklaar je anders deze glitterpoeppillen (shiny shit) de Turdtwister (Play-Doh met je anusch) of Mr Hanky (cartoon kak)? Lekker kinderlijk zeg je? Het levert anders vaak humor op haute niveau op. Dat kinderen en poep sowieso een gouden combinatie zijn, bewijst Louis C.K. in één van zijn grappigste sketches over zijn jongste dochter die een bolus draait.

drol_schippersHansMellendijkfoto

Kunstzinnig

Maar ook de elitaire zaken des levens gaan over kaka. Zoals bijvoorbeeld de schone kunsten. Denk aan het kunstwerk van Wim T. Schippers, de vier m2 grote drol genaamd ’Stationnement Gênant’. Beter bekend als ‘de Drol Van Wim’. De stijl is naar eigen zeggen realistisch-idealistisch, eind negentiende eeuw. Lekker elitair dus.

Ook de boys van Roffnuts onderstrepen het arty-farty aspect. Hun video toont dat schijt shockeert, het emotioneert. Zoals het hoge kunst betaamt. Om die reden bezoeken Louis C.K. en Pamela Adlon een kunstgalerie. Kijken naar kak is echt verheven tot kunst. Kleinkunstenaar Hans Teeuwen stelde zijn publiek de filosofische vraag: “Kijk jij? Naar je stront, als je gescheten hebt?” Hans in ieder geval wel, het is een lekker momentje voor hemzelf.

Met kak zijn dus vele kwinkslagen te behalen. Maar vergis je niet, het is ook serieuze shit. Niet alleen cabaretiers raden je aan om te kijken, ook je dokter. Onder het mom van ‘Toon mij uw poep en ik vertel u hoe gezond u bent’. Poep als medicijn is niet voor niets een serieus wetenschappelijk onderzoeksveld. Er is raad en daad voor het ideale drukken. Deze eenhoorn die ijsjes draait legt het uit. Schaf snel dat ding aan en poep zoals het heurt.

  unicorn-poop-ice-cream-cone-toilet-angle-rainbow2

Bouten in bad

Net als bij Hans T. kan het gebeuren dat je tegen wil en stank toch moet uitwijken naar andere opties dan het toilet. Een bad is dan je beste keuze. Mag dat? Ja dat mag. Of vind je het privaat toch echt te privé? Pak je telefoon en download deze Pooductive App. De gratis App zou zijn bedacht om samen met anderen te filosoferen en ideeën uit te wisselen terwijl je een bruine trui breit. Een beetje zoals hoe het er vroeger aan toeging bij de Romeinen (v.a. min 1’19). Zij gingen ook gezellig met zijn allen tegelijk want hightech toiletteren bevordert niet alleen je stoelgang maar ook je gedachtegang. Wil je meer weten over dit onderwerp, check dan het recent geopende Toiletmuseum in Japan. De plee als cultureel erfgoed, het moet niet gekker worden.

TotoMuseum

DIY drol

Wil je zelf een namaak versie van ‘de Drol van Wim’ maken? Zo draai jij je eigen Rembo en Rembo drol. Zij staan nog altijd op nummer één van de poep pranks ranking.

Facebook Comments