Lifestyle

3 x de beste fast food Amsterdam

2min

De Nederlandse hoofdstad is een heerlijke plek. En dat bedoelen we letterlijk. Hier vind je de beste friet, burgers en het beste ijs in town! 

 


Beste Friet:
Vleminckx

3x best fast food Amsterdam

Hier kunnen we kort over zijn, de rij is dat namelijk meestal niet en met een reden: de friet bij Vleminckx is gewoon simpelweg heerlijk. In een zijstraat van de drukke Kalverstraat, vlakbij Magna Plaza, staan twee luiken open: bestel je friet et c’est ca. Bij dit Vlaamse friethuis niks geen snacks, de enige keuze die je hebt is de saus. Joppie, mayo, citroenmayo, Belgische mayo, curry, oorlog, kerrie, sambal, saté, Andalusia etc. De frieten zijn zo smakelijk dat het zelfs zonder saus een goede keuze is.
Adres: Voetboogstraat 33, Amsterdam

 

Beste Burger: Cannibale Royale 

3x best fast food Amsterdam

Burgerbars vind je alom. En bij de meeste zaken in Mokum zijn de burgers top. Maar de aller, aller, allerbeste, die vind je bij Cannibale Royale. Deze burger verslaat zelfs de burger die we aten in een Michelin ster burgerrestaurant in New York. Cannibale Royale kent twee locaties, en eentje ligt in dezelfde straat als de beste friet dus maak er een walking dinner van! Smakelijk!
Adres: Handboogstraat 17A & Ruysdaelkade 149, Amsterdam

 

Beste IJs: Van der Linde

3x best fast food Amsterdam

De Nieuwendijk is net als de Kalverstraat, waar deze straat in overloopt, druk. Deze drukte ontstaat mede door de lange rij voor de IJssalon/Banketbakkerij Van der Linde. Gelukkig werken ze snel waardoor je nooit té lang hoeft te wachten. In het smalle langwerpige zaakje kun je slagroomtruffels en taarten kopen, maar iedereen komt er sowieso voor het slagroomijs. Wees gewaarschuwd: het is het lekkerste slagroomijs wat je ooit zult proeven. Heus waar!
Adres: Nieuwendijk 183, Amsterdam

Facebook Comments