Experts

Op reis zonder gekrijs: tips voor vliegen met kinderen

1min

Krijsende, schoppende of jankende kinderen. In het vliegtuig is er vaak geen ontkomen aan. Vooral niet als het je eigen kinderen zijn. Hoogste tijd voor wat tips als je gaat vliegen met kinderen.

Koffer pakken:

Geef elk kind zijn eigen koffer op wieltjes (bijvoorbeeld een van deze exemplaren), en laat ze ook meteen zelf hun koffer inpakken. Vinden ze hartstikke leuk en bovendien: het is ook jouw vakantie. Geef gerust wat werk uit handen.

Doe in jouw handbagage voor ieder gezinslid een grote ziplockbag (van Ikea bijvoorbeeld) met daarin één setje kleren (shirtje, broek, ondergoed, sokken, zwemkleding). Handig om te hebben als je koffer kwijtraakt of om in één ruk door te gaan naar het zwembad voor een verfrissende duik. De koffers pak je later wel uit.

Boarden en aan boord:

Gezinnen met kinderen mogen altijd als eerste aan boord. Dat kun je met zijn allen tegelijkertijd doen, óf je laat je partner met alle spullen instappen en blijft zelf tot de laatste oproep zitten zodat je kind nog lekker kan spelen. In de tussentijd is alles aan boord al gereed gebracht. Kleurboek, snackjes, dekentje, extra setje kleren, de whole shebang.

Je kunt na het opstijgen een knus tentje maken door een dekentje te klemmen tussen het opklaptafeltje en de hoofdsteun. Wie vindt dat nou niet leuk? De verleiding om een dutje te doen is extra groot voor je kroost. Maak er gerust ook eentje voor jezelf. Truste!

Eten doe je in shifts. Reserveer tijdens het boeken een speciale maaltijd voor één van de ouders: deze worden namelijk altijd als eerste opgediend. Kun je om beurten rustig eten terwijl de ander de kinderen bezighoudt of hen helpt bij het eten.

Tips bij reisziekte:

Pak wat pepermuntjes in. Ze helpen als je luchtziek dreigt te worden, bijvoorbeeld door turbulentie. Pepermuntolie is één van de beste natuurlijke verlichtingsmiddelen bij een overgevoelige maag.

Eet een half uurtje voor de landing een appel om oorpijn te voorkomen. Door het kauwen en slikken wordt er geen druk in de oren opgebouwd. Bij het opstijgen helpt het ook om op een kauwgompje te kauwen.

Mochten bovenstaande tips niet werken, dan hup, oordoppen in en negeren maar. Meer smaken zijn er waarschijnlijk niet. Of skip gewoon het vlieggebeuren en ga lekker uit in eigen land: complete volksstammen trekken niet voor niets met hun kroost naar de camping in Bakkum …

Facebook Comments