Reis

3 x tips van een local: must-do’s in Kaapstad

1min

Marcus Zandhuis is oprichter van CapeTownMagazine.com en woont al jaren in Kaapstad. Hij tipt WAW zijn 3 must-do’s.

Ken je nog niemand in Kaapstad of heb je zin om nieuwe vrienden te ontmoeten? Dan is deze tip van Marcus perfect:

1. “De eerste donderdagavond van de maand is het galerienacht: First Thursdays. Iedereen staat dan op straat biertjes te drinken en het is één groot – cultureel verantwoord – feest.”

Ben je op zoek naar iets bijzonders, ga dan naar de townships. Een paar jaar geleden was dat nog niet echt handig (lees: echt veilig) maar ze zijn er nu wel aardig gewend aan toeristengroepen. Je kunt een reguliere toer doen waarbij je locals thuis ontmoet, de wijk doorkruist terwijl je mooie verhalen hoort en het geheel afsluit met een braai van een schapenkop met huis gebrouwen bananenbier. Daarom deze tip: eet een extra groot ontbijt voor vertrek. Wil je het allemaal net iets specialers? Ga dan op deze tour op zondag:

2. “De gospel tour in de townships. Hierbij bezoek je een paar kerken en wordt er heel wat afgezongen en gedanst – een geweldige ervaring.”

En als laatste is eten natuurlijk belangrijk. Overal in Kaapstad zijn goede restaurants maar het water loopt ons direct in de mond bij de laatste tips van Marcus:

3. “Chef’s Warehouse is mijn favoriete restaurant in de stad. Met fine dining tapas. Kloof street house is ook erg leuk, dat is zowel een restaurant als bar en heeft een soort eclectische Gatsby sfeer.”

Facebook Comments