Reis

Mauritius: meer dan alleen bountystranden

3min

Yup. Deze tropische (honeymoon)bestemming is net zo paradijselijk en heerlijk als je denkt dat-ie is. En je kunt er zelfs meer doen dan alleen op het strand liggen. (Zoals op het plafond en over de zeebodem lopen!) WAW tipt je de leukste must-do’s.

Het aanstekelijke ‘Dancing on the ceiling’ van Lionel Richie schalt door de ruimte, vanuit een televisie die op zijn kop aan het plafond hangt. 
Als we rondkijken zien we ook een tafel, mét dambord en fruitschaal, en een open haard aan ditzelfde plafond bungelen. Een groep giechelende schoolmeisjes in blauwe uniformen gaat op de grond liggen, en om de beurt nemen ze foto’s van elkaar. Al met al een knusse bedoening in dit huis vol illusies, genaamd The Curious Corner of Chamarel. Vanaf het moment dat je dit huis binnenkomt totdat je er weer uitgaat, is dit bezoek een grote – pardon our French – mindfuck. Zo heb je naast bovengenoemde ‘up side down rooms’ nog meer vreemde kamers, een spiegelpaleis, en allerlei gekke trucs die je uit kunt proberen.

Lopen over de zeebodem

Over de zeebodem wandelen met Solar Sea Walk

In voor nog meer mafs? Dan kun je, terwijl je eruitziet als een astronaut in zwembroek, een onderwater-wandeling maken. Bij Solar Sea Walk betaal je 1400 rupees (36 euro) om een half uur over de zeebodem te kunnen kuieren. Op zo’n vier meter diepte. Waarbij je een grote superzware helm over je hoofd gezet krijgt, die open is aan de onderkant, maar waar toch geen water inkomt. Je haar blijft dus droog en je bril kun je ophouden. Luchttoevoer is er via een slang die vastzit aan de bovenkant van de helm. Eenmaal onderwater voer je allerlei felgekleurde vissen met kekke prints wat brood, die vervolgens met zijn allen om je heen komen cirkelen.

Leuk al dat vertier, maar… hiervoor kom je natuurlijk niet naar Mauritius. Want: bountystranden met een lichtblauwe zee, die afsteken tegen de groene begroeiing en bergen die het eiland heeft. Aan de kusten vind je het ene na het andere fancy resort, waardoor Mauritius inderdaad het ideale eiland (samen met de Seychellen en Malediven) is voor een huwelijksreis. Verliefde stellen kom je er dan ook overal tegen.

Mauritius

Maar niet alleen voor pasgetrouwden is Mauritius een populaire vakantiebestemming – ook voor de Mauritianen zelf. De resorts zitten vol met locals. “Als ik op vakantie wil, hoef ik maar twee uur te rijden”, lacht Anjana (36), die met haar schoonfamilie een midweek verblijft in een all inclusive resort op het schiereiland Le Morne. “Het weer is altijd goed hier, we hebben de mooiste stranden en natuur – waarom zou ik een vliegtuig in moeten stappen?” Tja, we kunnen niet anders dan Anjana volledig gelijk geven. Wij zijn ook nog lang niet uitgekeken hier, en zouden nog wel heel veel langer willen blijven. Of zoals Lionel zingt: ‘Can’t stop now, just getting started – oh, what a feeling…’

Leuk-om-te-doen-bonustips:

* Op zaterdag: naar de befaamde paardenraces gaan bij Champs de Mars in de hoofdstad Port Louis
* Een bezoek brengen aan het Ganga Talao; dit heilige meer met tempel is een pelgrimspot voor Hindoes
* Bij The Curious Corner of Chamarel vind je ook een waterval en heuvels met zeven verschillende kleuren aarde
* Een tocht maken met een catamaran, waarbij je onderweg prachtige stranden aandoet en kunt snorkelen
* Wat historie van het eiland vind je in suikermuseum L’Aventure du Sucre. Met suiker- én rumproeverij

Facebook Comments