Lifestyle

5 x relaxen in Gellért ‘Grand Budapest Hotel’

2min

De Hongaarse hoofdstad staat bekend om de vele heilbaden. De Gellért baden en hotel zijn absoluut favoriet bij WAW. Vijf redenen om te gaan relaxen in het ‘Grand Budapest Hotel’.

1. Spacultuur
De vooroorlogse mondaine badcultuur was eens net zo hot als superfoods nu zijn. Wie de gouden dagen van de gezondheidscultuur wil (her)beleven zit goed in Hotel Gellért. Ga relaxen in één van de oudste en beroemdste hotels in Hongarije, vanwege het heilzame én het sociale aspect.

Want de internationale jetset wilde er maar wat graag zien en gezien worden. Stel je de Dalai Lama, diverse royals, president Nixon, Michael Palin en Andrew Lloyd Webber voor in hun Speedos.

Intussen is het hotel niet meer gelieerd aan de baden, maar nog steeds kun je, in je badjas, er via de gangen naartoe lopen. Zo vanuit je bed naar bad, hoe relaxed! Dubbel relaxed is dat een overnachting inclusief eenmalig gratis entree is, daarna krijg je 50% korting op de toegangsprijs.

spa, massage, heilbaden, sauna, welness, Gellért, Danubius Hotel, Boedapest bad, ontspannen, thermale baden, Hongarije, badderen, badcultuur, gezondheidscultuur, heilzaam, Godfather, hotelkamer, interieur, franjes, schemerlampen, double room deluxe, hotel

2. Fin-de-siecle grandeur
In 1918 was Art Nouveau Hotel Gellért the place to be voor de rich and famous. Nu is het vergane glorie. Maar wel sfeervol: het is alsof je bij je adellijke oma logeert.

De aankleding is gedateerd dankzij het jaren vijftig meubilair, lampenkappen met franjes, gedrapeerde gordijnen, het geelbruine kleurenpalet en een schemerige lichtinval. Ach, best gemütlich. Helemaal als je een kamer aan de rustige achterzijde hebt geboekt, waar je geen last hebt van het voorbijrazende verkeer (inclusief loeiende sirenes).

3. Ga voor het te laat is
De stafmedewerker die al sinds 1961 in dienst is, vertrouwde ons toe dat hotelgasten bij hem wel eens klagen over de versleten vloerbedekking of het interieur, maar dat ze zich niet realiseren dat na een renovatie de kamerprijzen ook meer dan verdubbelen. Een verbouwing kost een paar honderd miljoen euro en dat moet terug verdiend worden. Welcome back, rich and famous! 

Wil je gaan voordat het te duur wordt? Probeer deze kortingscode eens voor je hotelovernachting: DWEB (Ps: als ze het vragen: je hebt het niet van ons).

Heilzaam spa, massage, heilbaden, sauna, welness, Gellért, Danubius Hotel, Boedapest bad, ontspannen, thermale baden, Hongarije, badderen, badcultuur, gezondheidscultuur, heilzaam, art nouveau, jugendstil, facade, brug

4. Wellness voor weinig
De prijzen voor massages in de Beauty Salon, in de Thaise Toko of in de Gellért baden zijn zacht vergeleken met Nederlandse tarieven. Je spieren worden helemaal los gemasseerd en je hoofd leeg gemaakt. Lekker zen.
Of ga chillen in één van de thermale binnenbaden, jacuzzi, kruidenbaden, de Finse sauna en het buiten gelegen zwembad en golfslagbad. Maar dan wel in je zwemkleding want dat is verplicht.

The Grand Budapest Hotel, inspiratie, Wes Anderson, Gellért, Danubius Hotel, Boedapest, bad, ontspannen, thermale baden, Hongarije, badderen, badcultuur, gezondheidscultuur, heilzaam, spa, massage, heilbaden, sauna, welness

5. Wes Anderson allure
Waan je een gegoede hotelgast terwijl de portier van Gellért een taxi voor je regelt en jij in de lobby op de roodlederen banken wacht. Tip: een taxi laten bellen door het hotel of restaurant is sowieso goedkoper dan er zelf eentje aanhouden op straat. Hmm, we zouden snel kunnen wennen aan het hebben van personeel.

Het hotel straalt nog altijd allure uit. Dat vindt regisseur Wes Anderson ook: hij heeft zich hier laten inspireren voor zijn film The Grand Boedapest Hotel. Om precies te zijn: voor de communistische fase die het ‘Grand Budapest Hotel’ in de film beleeft. Kijk de trailer maar eens en check het interieur – met de houten panelen – op de foto hieronder. Een bezoek aan Gellért zal nooit meer hetzelfde zijn!

P.S. Mocht je fan zijn van Wes Anderson en Parijs (second hometown van Mr. Anderson) check dan vooral ook dit artikel. Ga je heel leuk vinden.

Gellért Hotel Lobby Welness relaxen Boedapest, spa, massage, heilbaden, sauna, welness, Gellért, Danubius Hotel, Boedapest bad, ontspannen, thermale baden, Hongarije, badderen, badcultuur, gezondheidscultuur, heilzaam

 

Facebook Comments