Reis

5 x must-do in Rio de Janeiro

2min

Witte stranden, samba en zwoele zonsondergangen. Wij houden van deze stad! Hierbij 5 must-do tips voor Rio de Janeiro die je niet mag missen.

1. Samba dansen in Pedra do Sal

Pedra Do Sal samba Rio de Janeiro

Pedra do Sal is de geboorteplaats van de samba, dus waar beter het ultieme Rio gevoel te ervaren dan daar? De avonden om hier te gaan swingen zijn de maandag- en vrijdagavond, vanaf een uur of 9 tot 1 uur ‘s nachts. Alles is buiten op straat: de livemuziek, de dansende meute en de tal van food & drink stalletjes. Een cocktail koop je hier al vanaf een euro of anderhalf, dus het is ook nog eens een zeer budgettair verantwoord uitje.

 

2. Eet/drink açai

Tips Rio de Janeiro, acai bowl

Eten in Rio kan, door de overload aan vlees, vette happen en de – mogelijk desastreuze – cachaça die ze serveren, af en toe nogal ongezond zijn. Voor een extra vitamineshot ga je daarom naar Polis Sucos in Ipanema. Dit is ook de favoriete juicebar van veel locals.

Je kunt ook bij de kleine tentjes langs de strandboulevards vers fruitsap of een kokosnoot kopen. Als je éxtra gezond wil doen kies je voor de açai uit de Amazone. Dit paarse, dikke sap van een minuscuul besje dat bekend staat als superfood, vult zo goed, het is bijna een maaltijdvervanger. Je kunt het ook eten als ontbijt, met banaan en granola. Superlekker, en vrijwel op elke straathoek verkrijgbaar!

 

3. Check de zonsondergang bij Arpoador 

Sunset Rio de Janiero

De sundowner op Arpoador mag je niet missen. Maar echt niet. Arpoador is een klein strand tussen Ipanema en Copacabana, met een grote rots die uitsteekt in de zee. Vanaf deze plek heb je een te gek uitzicht over Ipanema en zie je de mooiste zonsondergang van Rio. Beloofd.

 

4. Uit eten in de jungle bij restaurant Aprazível

Restaurant Aprazivel Rio de Janeiro

Wat wij tof vinden aan Rio: het ene moment bevind je je tussen de flatgebouwen, het andere moment sta je zomaar ineens in een stuk regenwoud. Een spot die je niet mag missen is restaurant Aprazível. Dit restaurant ligt in de supermooie heuvelachtige, met regenwoud begroeide omgeving van Santa Teresa. Aprazível heeft een te gek uitzicht met verschillende plateaus en hoekjes – zowel buiten als binnen – waar je fijn kunt relaxen. En het eten is er ook nog eens goed (met extra bonuspunten voor de beste chocolate cake in town!).

 

5. Ga naar Buziós

Buzios beach Brasil

Op zo’n tweeënhalf uur bussen (of zelf rijden) van Rio ligt het pittoreske badplaatsje Buziós. Ook wel het Saint-Tropez van Brazilië genoemd. Dit is een populaire vakantieplek voor (welgestelde) Brazilianen en Argentijnen. Je komt er om in de knusse restaurantjes, bikini-winkels, en in het hoogseizoen kun je er ook een prima feestje bouwen: bij Pacha bijvoorbeeld. Er is één hotel dat met vlag en wimpel boven de rest uitsteekt, en dat is hotel Casas Brancas. Vanuit je hotelkamer kijk je uit over de baai met bootjes en de mooiste zonsondergangen. Romantiek ten top!

 

 

Facebook Comments