Lifestyle

Rondje Gent

5min

Ga je binnenkort naar Gent? Wij hebben (bijna) alle hotspots voor je verzameld, amai!

“Er is altijd wel wat te doen in Gent: zo wordt hier bijvoorbeeld het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen gehouden, een Jazz-festival, de Gentse Feesten en de Patershol feesten. Daarnaast zijn er veel musea, galeries, tentoonstellingen en kun je hier ook nog eens goed shoppen en lekker eten”, aldus Cecilia Jaime en haar dochter Chaska, die samen zowel een kunstgalerie als een Bed & Breakfast runnen.
Cecilia is van oorsprong Argentijnse, maar heeft haar hart inmiddels lang en breed verloren aan België – Gent om precies te zijn. Cecilia: “Het is een compacte stad – alles is te belopen. En het is leuk om te wandelen, door de vele autovrije zones. Zowel Brugge, Brussel, Antwerpen en de zee liggen op nog geen uur rijden, het is dus een perfecte uitvalbasis.”

Boetiekjes en pannenkoeken

Rondje Gent 3
In Gent struikel je over de historische gebouwen, kerken en pittoreske straatjes en grachten. Met een beetje fantasie zou je je zomaar in de Middeleeuwen kunnen wanen. Maar we willen naast cultuur en historie opsnuiven voor lekker shoppen, eten, drinken en vertier. We vragen wat locals naar hun hotspots, te beginnen bij Cecilia. 
”Mijn favoriete shop-spots zijn onder meer: Essentiel, in de Henegowenstraat. Deze kledingwinkel brengt mij altijd in een goed humeur, door zijn kleurrijke stoffen en speelse accessoires. Inspiratie doe ik graag op bij Twiggy, in de Notarisstraat. Deze winkel heeft veel mooie merken. Pannenkoeken zijn een echte verwennerij bij Pannekoenkenhuis Gwenola, in de Volderstraat – hier moet iedereen op zijn minst één keer gegeten hebben. Ze serveren er traditionele Bretoense pannenkoeken (uit Bretagne dus), en geloof me: die zijn lekker. Verder kun je heel goed eten bij Brasserie Pakhuis, in de Shuurkenstraat. Dit restaurant heeft meerdere prijzen gewonnen en krijgt ook een aanbeveling in de Michelingids. Het is gevestigd in een monumentaal pand, en heeft een hippe inrichting. Er komt veel trendy volk, het is zien en gezien worden.”

DJ’s en chocola

Rondje Gent 2je

Hipster Juan Duque is altijd op zoek naar leuke, nieuwe hospots in zijn stad om te ontdekken. Momenteel komt hij graag op deze plekken: “Hot Club de Gand op de Groentenmarkt is een klein bruin café, waar vaak live jazz-muziek wordt gespeeld. Het café heeft ook een kleine patio waar je fijn kunt zitten op een warme zomeravond. Verder ga ik vaak naar Café Video op de Oude Beestenmarkt. Hier worden veel concerten gegeven en er treden internationele DJ’s op. Ik dineer graag in het Gouden Hoofd, in de Slachthuisstraat. Dit restaurant heeft weliswaar een Vlaamse keuken, maar hun spaghetti is een klassieker. Mijn toetje eet ik overigens thuis – dat is namelijk overheerlijke chocola van chocolatier Nicolas Vanaise, zijn shop Yuzu is gevestigd in de Walpoortstraat. Hij maakt prachtig ontworpen chocolaatjes en pralines: met Japanse ingrediënten en een fantastische smaaksensatie. Hier koop ik ook vaak chocola als kado voor vrienden of familie. Want iedereen is er dol op.”
Genoeg hotspots om een weekendje Gent mee te vullen, dachten we zo. Al hebben we nog wel een laatste – misschien wel belangrijkste – tip, speciaal voor het vrouwvolk: trek geen naaldhakken aan! (Tenzij je graag een kinderkopje kust natuurlijk.)

Facebook Comments