Opmerkelijk

In je pyjama de wereld rondreizen

2min

De wereld rondreizen in je pyjama? Het kan! Google Cardboard maakt het mogelijk om virtueel op reis te gaan in je eigen woonkamer. In vijf minuten tijd bezoek je Venetië, Parijs, de Malediven of Bora Bora. 

Google Cardboard  – een kartonnen, zelf nog te vouwen 3D viewer –  maakt het mogelijk om op reis te gaan vanaf de bank in je eigen woonkamer. Het is serieus onverwachts bijzonder, geloof ons gerust, om vakantiekiekjes driedimensionaal te bekijken. Plus niet onbelangrijk: het prijskaartje van gemiddeld drie tientjes slaat geen gaten in je vakantiebudget.

Dat had ik veel eerder moeten doen! Het kartonnen kijkdoosje lag al meer dan een jaar ongebruikt ergens in een lade. Zonde dat-ie niet eerder gebruikt is. Want het Colosseum up-close-and-personal, ooit vanwege een excursie voor Museumstudies tot in detail bestudeerd, is een feest der herkenning. Het is net of je er echt rondloopt. Ook het Great Barrier Reef ziet er vanaf je gsm net zo kleurrijk uit als in het echt.

Google Cardboard Great Barrier Reef

Het apparaatje is echt Amazing Discoveries: “I want one! We all want one! Here Mike, take our Dollars!” Wat ziet een stad waar je nog nooit ben geweest er in dit virtuele apparaat compleet anders uit dan in 2D. Het is een feest voor je ogen en het mooie is: je komt al helemaal in vakantiestemming.

Waarschijnlijk helpt deze VR variant ook tegen winterblues, de Eiffeltoren steekt af tegen een strak blauwe lucht, Monaco is in zomerse sferen, in Jeruzalem voel je de hitte en in Venetië stap je zo in een vrolijk hink-stap-sprong spel met een kind in een Bretonse visserstrui.

Google Cardboard Eifel tower

Wat kun je ermee doen? 

De Google Cardboard is een goedkope variant op de Oculus Rift en andere Virtual Reality (VR) brillen maar voor de kleine prijs die je betaalt heb je een heel goed voorproefje van de toekomst van VR – jeweetwel, immersive technology en Virtueel Reizen.

Als je de Real Deal niet aanschaft ga dan met een Cardboard aan de slag. De VR toekomst biedt vele mogelijkheden. Ook voor gebruik in musea is het super interessant. VR is toffer dan een online bezoekje via het Google Cultural Institute, omdat het zich ook goed leent om objecten in 3d te bekijken, vanuit elke hoek die je maar wilt.

Hoe werkt het? 

De cardboard koop je bijvoorbeeld hier, vervolgens origami je ‘m in elkaar,  download je de Google Cardboard App en ga je los! Hoe nieuwer je gsm, hoe beter het werkt, met de Iphone 5 moet je letterlijk één oogje dichtknijpen voor een goede beleving.

Go explore

Een hele fijne reis gewenst en succes met je verdere ontdekking van VR. Als je in de Appstore verder zoekt op Google Cardboard kun je bijvoorbeeld ook Google Street View ontdekken in 3D en zelf (vakantie)foto’s toevoegen.

Mocht jij een toffe tip of ontdekking hebben gedaan, laat je het ons dan even weten in de comments hieronder?

Facebook Comments