Real Life

Column: Stessen Secrets 2 – Overspel

2min

De geheimen van stewardessen worden onthuld door stewardess Renate die maandelijks haar smeuïge avonturen met ons deelt: vreemdgaande collega’s, onuitstaanbare passagiers, intriges én bedrog. Een soap is er niks bij.

Om maar even met de deur in huis te vallen: de clichés zijn waar.
Zoals die ene dat iedereen in de vliegwereld het met elkaar doet. Stewardessen gaan met piloten (en andersom) – net als dat ‘normale’ mensen elkaar ook vaak op de werkvloer tegenkomen.

En: (bijna) alle piloten gaan vreemd. Ook zeer waar. De statistieken zeggen dat de kans op overspel tijdens een relatie tussen de 40 en 75 % is. Maar dat zijn de cijfers voor de ‘normale wereld’. Voor de vliegwereld ligt dat aantal zeker vele malen hoger denk ik zelf.

Simpelweg omdat het zo makkelijk is. Je bent in het buitenland, met mensen die je niet kent, waar je geen band mee hebt of hoeft op te bouwen. Je hebt lol met elkaar, doet de leukste, avontuurlijke dingen. In de avond ga je wat drinken of feesten, en dan is daar de kers op de taart: je eigen hotelkamer. Tel uit je winst. Plus collega’s zullen voornamelijk discreet zijn, je partner thuis hoeft het niet te weten, je komt er dus meestal goed mee weg.

Kloppers

Als extra service presenteren sommige crewleden zich ook nog eens kloppend op je kamerdeur aan. Bij één maatschappij heeft de crew hier zelfs een term voor (dat geeft de veel voorkomendheid wel aan!): kloppers (m/v). Gewoon. Even op je deur kloppen om te polsen of je ergens voor in bent. Meestal wordt het me overigens gewoon tijdens de aankomstborrel al op de man af gevraagd.

Nu hoor ik je denken: komt het thuisfront er nooit achter? Jawel. Crewleden zijn ook maar mensen. Dus er wordt ook geroddeld. Zoals over dit pijnlijk verhaal:

Busted

Stewardess (X) heeft een relatie met een piloot (Y) en ze werken samen voor dezelfde maatschappij. Hij gaat vreemd met een andere stewardess (Z), wat even later tijdens een werkvlucht nietsvermoedend werd verteld aan X, niet wetende dat X degene was die met Y ging… Ouch.

Toen X, Y en Z weer wat later gedrieën door een speling van het lot (aka hun werkgever) ingeroosterd werden, kun je begrijpen dat dat dikke pret was. Not. X en Z moesten samenwerken met een geforceerde glimlach op hun gezicht voor de passagiers. Y zat veilig verstoken in de cockpit. Na aankomst op bestemming is geen van hen van hun hotelkamer afgekomen. Uiteindelijk heeft X het met Y uitgemaakt en is zo zomaar op een dag vertrokken met al haar spullen. Ze had daarna namelijk nog meer roddels gehoord…

A happy ending, if you ask me!

– X –  Renate

 

Facebook Comments