Reis

3 x Thailand: Bangkok, natuur en strand

4min

Zon, zee, bountystranden, jungle, heerlijk eten, vriendelijke mensen en massages op elke straathoek. Over welk land we het hebben? Thailand natuurlijk! Hier 3 x op zijn best: een rondje Bangkok, natuur en strand.

Mocht je het nog niet al weten: Thailand is een makkelijk bereisbare en budgettair verantwoorde bestemming waar je prima kunt relaxen. Wil je rondtrekken, de jungle in en eventueel nog oversteken naar buurlanden als Laos of Cambodja? Ga dan naar het noorden, richting het (hippie)stadje Chang Mai en omgeving. Wil je echter liever uitrusten op het strand en in een helderblauwe zee zwemmen? Ga dan eilandhoppen in het zuiden van het land.

Wij van WAW nemen je nu mee op een route vol stad, strand en natuur:

Bangkok, Khao Sok, Ko Phi Phi en Ko Lanta.

Bangkok Sky Bar Lebua State tower

1. Bangkok

Deze drukke wereldstad is de uitvalsbasis voor de meeste Thailandgangers. Top hoor, er is namelijk zoveel te beleven dat je hier alleen al weken door kunt brengen zonder je te hoeven vervelen. Bezoek er tempels (de aanrader: Wat Phra Kaew, de tempel van de Smaragdgroene Boeddha) of shop je een koopziekte op een van de nightmarkets (de aanrader: Khao San Road). Hier kun je behalve souvenirs inslaan ook Singha bier drinken op een terrasje terwijl de hippies en backpackers voorbij flaneren in hun flodderbroek. Wil je liever op chique, eet dan op het terras van Sirocco of drink een drankje in de Sky Bar, beiden op de 63e verdieping van The Dome at Lebua. Juist, daar waar The Hangover Part 2 ook is opgenomen.

 

Khao Sok

2. Khao Sok
WAW’s absolute aanrader. In dit Nationale Park (met een oppervlakte van 739 km²) hadden we nog wel heel veel langer willen blijven. Niet in de minste plaats door het floating Rainforest Camp. Ja, je leest het goed: floating. Dit kamp bestaat uit tien luxe tenten, die drijven op een vlot in het Cheow Larn meer. Omgeven door regenwoud en bergen van kalksteen. Wanneer je wakker wordt, loop je zo je tent uit om direct vanaf je ‘veranda’ het water in te springen voor een verfrissende duik. Of je gaat een stukje kajakken met je eigen kajak die aan je vlot ligt vastgemaakt. Niets doen mag ook: lees relaxed een boek terwijl je aan de overkant van het water wat apen tussen de bomen heen en weer ziet slingeren.

 

Ko Phi Phi

3. Ko Phi Phi en Ko Lanta
Ko – wat eiland betekent – Phi Phi bestaat uit twee eilanden: Phi Phi Don en Phi Phi Leh. Oud nieuws maar we moeten het erbij zeggen: bekend van de backpackers film The Beach met Leonardo di Caprio.

Phi Phi Don is het grootste eiland (ongeveer 28 km², Leh heeft een oppervlakte van ongeveer 7 km²) en als enige van de twee bewoond. Het is populair door zijn prachtige stranden, onderwaterwereld en omgeving en daardoor erg toeristisch. Maar je kunt ontsnappen aan de drukte door af te reizen naar de rustige baaitjes die het eiland ook heeft.

Wij vonden Long Beach erg leuk: op slechts tien minuten varen van het drukke hart van Phi Phi Don. Nog leuker, rustiger en authentieker is Loh Moo Dee op nog vijf minuten verder varen vanaf Long Beach. Je kunt gewoon een longtail-boot als taxi nemen en zo een paar dagen strandhoppen rondom de twee eilanden.

 

Ko Phi Phi vuurwerk show

Nog twee must-do’s:

  • Ga eten bij Anna’s Restaurant (Moo 7). Dit is het – relatief eenvoudige en niet dure – restaurant waar wij het lekkerst hebben gegeten. Vooral de soepen, shakes en toetjes knallen van de versheid.
  • Bekijk de vuurshow bij Carlito’s Bar (Tonsai Bay). Elke avond treden voor deze cocktailbar aan het strand artiesten op die een onwaarschijnlijk vlammende show weggeven.

Ko Lanta

Ko Lanta is een stuk groter (152 km²) en rustiger, hier gaan voornamelijk stellen en gezinnen op vakantie. Het lijkt wel een tropisch verlengstuk van Scandinavië; zoveel Deens, Zweeds en Fins hoorden we om ons heen. Heb je op Phi Phi voornamelijk baaitjes, op Lanta vind je lange stukken uitgerekt strand. Het stond vroeger bekend onder de Maleise naam ‘Pulao Satak’: het lange stranden eiland. En dat is ook best goed toeven.

 

Facebook Comments